Dallime mes rishikimeve të "Enciklopeditë e huaja për Shqiptarët/3"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
<u>Enc. e huaja për Shqip. '''<small>DER GROSSE BROCK HAUS Band 25</small>'''</u>
'''Shqipëria''' Kundërthëniet ideologjike në me BRSS-në mbesin të pa kapërcyeshme. Që nga 1977
... (1981)</small>
 
<u>Enc. e huaja për Shqip. '''<small>DER GROSSE BROCK HAUS Band 251/f.267</small>'''</u>
 
''Amselfeld'', serbokroatisht ''Kosovo polje'', bazen tektonik në Serbi, Jugosllavi, diku 70 km e
''Amselfeld'', serbokroatisht ''Kosovo polje'', bazen tektonik në Serbi, Jugosllavi, diku 70 km e gjatë deri 15 km e gjerë, tokë e frytshme dhe e pasur me qymyr (qymyr i ndezshëm). Bazën i mbushur mbeturina të reja teritale të dinarëve. ''Amselfeld'' është fushë e gjerë në mes veriut dhe jugut di dhe në mes veriperëndimit dhe juglindjes. Më 28.6.1389 Turqit në Betejën në ''Amselfeld'' i mundën Serbet; pasojat ishin nënshtrimi i Serbisë sundimit turk. më 19.10.1448 hungarezi J. H<small>UNYADI</small> u thye nga Turqit në ''Amselfeld''.
gjatë deri 15 km e gjerë, tokë e frytshme dhe e pasur me qymyr (qymyr i ndezshëm). Bazën i mbushur
mbeturina të reja teritale të dinarëve. ''Amselfeld'' është fushë e gjerë në mes veriut dhe jugut
di dhe në mes veriperëndimit dhe juglindjes. Më 28.6.1389 Turqit në Betejën në ''Amselfeld'' i
mundën Serbet; pasojat ishin nënshtrimi i Serbisë sundimit turk. më 19.10.1448 hungarezi J.
H<small>UNYADI</small> u thye nga Turqit në ''Amselfeld''.
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve