Dallime mes rishikimeve të "Faqja Kryesore"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
No edit summary
<div style="width:100%; background-color:#fffffffff; padding:5px4px">
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
 
{|style="width: 100%; margin-bottom: 1em; padding:0;" cellpadding="0" cellspacing="0"
| style="border: 1px solid #8898BF; width: 55%; vertical-algin:top" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9; border-bottom:1px solid #AAAAAAaaaaaa; text-indent: 1em; top:0; text-align:center"><big>'''Mirësevini tek Wiki BooksWikiBooks!'''</big></div>
<div style="padding: 0.6em">
{| style="padding-bottom: 0; padding-top:0; margin-top:0"
| style="width:65%; padding:0.5em; text-align:justify; padding-bottom:0; padding-top:0" |
|}
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
 
{|
<div style="margin-top: 5px4px;">
Mirësevini tek '''[[Wiki BooksWikiBooks]]''', një projekt vullnetar i përbashkët për të krijuar një Bibliotekëbibliotekë të lirë shumëgjuhësh. Wiki BooksWikiBooks është shoqëruesi i enciklopedisë së hapurlirë [http://www.wikipedia.org Wikipedia]. [[Biblioteka]] në shqip sapo është e sapo filluar dhe tani për tani ka vetëm 5disa libra me gjithsej [[Speciale:Allpages|'''{{NUMBEROFARTICLES}}''']] faqe , dhene ju inkurajojmë të krijoni sa më shumë libra të rinj.
 
Për më shumë informacion shikoni [http://en.wikibooks.org/wiki/Main_Page bibliotekabibliotekën në anglisht], [http://sq.wikipedia.org enciklopedinë Wikipedia në shqip], ose [http://en.wikipedia.org enciklopedinë Wikipedia në anglisht].
</div>
|}
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
{|style="width: 100%;margin-bottom: 1em;padding:0;" cellpadding="0" cellspacing="0"
{| style="border: 1px solid #8898BF;width: 45100%;vertical margin-alginbottom:top1em; padding:0;" valigncellpadding="top0" |cellspacing="0"
<div| style="background-color:#CBD7F9;border-bottom:1px solid #AAAAAA8898bf;width: text45%;vertical-indentalgin:top" 1em;valign="top:0">'''Libri i muajit - [[Ilirët]]'''</div>|
<div style="background-color:#CBD7F9; border-bottom:1px solid #AAAAAAaaaaaa; text-indent: 0.5em1em;top:0">'''WikiLibri projektei muajit tjera- [[Ilirët]]'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
<p align="justify">Historia e shoqërisë njerëzore fillon që në kohën kur nga kopeja e majmunëve antropoidë u formuan grupet e para të njerëzve primigjenë. Kjo ndarje e njeriut nga bota e kafshëve u krye nëpërmjet një procesiproçesi shumë të gjatë, të ndërlikuar dhe të papërsëritshëm. Periudha më e hershme e zhvillimit të kësaj shoqërie primitive njihet arkeologjikisht me emrin e paleolitit (nga greqishtja palaios - i vjetër, lithos - gur) dhe përfshin periudhën afërsisht nga 1 500 000 deri në 10 000 vjet më parë. Kjo epokë ndahet nga ana e saj në paleolit të ulët, të mesëm dhe të lartë. Në vendin tonë nuk janë zbuluar mbeturina kulturore nga paleoliti i ulët, që zë një pjesë të madhe të epokës së pleistocenit, edhe vjen deri në kohën e vërshimit të akullnajave Riss. </p>
 
| style="width: 1em" |
| style="border: 1px solid #8898BF8898bf; vertical-align:top;" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border-bottom:1px solid #AAAAAAaaaaaa; text-indent: 1em; top:0">'''Personalitete'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
[[Figura:Libri.jpg |thumb|128px|right|Libri]]
* [[Ahmet Delia]]
* [[Ymer Agë Ulqini]]
|}
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
 
{|style="width: 100%; margin-bottom: 1em; padding:0;" cellpadding="0" cellspacing="0"
| style="border: 1px solid #8898BF8898bf; width: 35%; vertical-algin:top" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border-bottom:1px solid #AAAAAAaaaaaa; text-indent: 1em; top:0">'''Libri i fundit'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
[[Kushtetuta e përkohshme e Kosovës]]
| style="width: 1em" |
| style="border: 1px solid #8898BF8898bf; vertical-align:top;" valign="top" |
<div style="background-color:#CBD7F9;border-bottom:1px solid #AAAAAA; text-indent: 1em;top:0">'''Fjala e Urtë e Javës'''</div>
<div style="padding: 0.6em">
 
* Ujku qimen e ndërron, por zakonin s'e harron. '''SHQ'''
 
|}
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<div style="background-color:#CBD7F9;border:1px solid #AAAAAA; text-indent: 1em;">'''Rafte'''</div>
<div style="border:1px solid #8898BF;border-top:0px solid white;padding:5px 5px 0 5px;margin-bottom:1em;">
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
{| width=100% style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 95%; background-color:#ffffff; " background="#ffffff"
| width=1%| [[Figura:P physics.png|50px|Shkencat Natyrore dhe Teknologjia]]
| width=46% style="border-bottom: 1px dashed #AAAAAAaaaaaa;" | '''Shkencat Natyrore dhe Teknologjia<br/>
 
*Akoma nuk kemi materiale <br /><small>(Ju faleminderit për interesin tuaj)</small>
<!---------------------------------------------------------------->
| width=1%| [[Figura:P art.png|50px|Kultura dhe Arti]]
| width=48% style="border-bottom: 1px dashed #AAAAAAaaaaaa;" | '''Kultura dhe Arti'''<br/>
[[Kur'ani]] - [[Libri i Namazit]] - [[Parashikimet e Gjoni të Jerusalemit]] - [[Ymer Agë Ulqini]] këngë -
 
[[Kur'ani]] - [[Libri i Namazit]] - [[Parashikimet e Gjoni të Jerusalemit]] - [[Ymer Agë Ulqini]] këngë -
 
|-
| width=1%| [[Figura:P countries.png|50px|Shkencat Shoqërore dhe popujt]]
| width=48% | '''Shkencat Shoqërore dhe popujt'''<br/>
[[Ilirët]] - [[Kushtetuta e përkohshme e Kosovës]] - [[Kushtetuta e Kaçanikut]] - [[Origjina e fjalës Kosovë]] - [[Ahmet Delia]] - [[Autorët antikantikë për Ilirët]] - [[Medvegja në ditët tona]] - [[EnciklopeditEnciklopeditë e huaja për Shqiptarët]]
 
[[Ilirët]] - [[Kushtetuta e përkohshme e Kosovës]] - [[Kushtetuta e Kaçanikut]] - [[Origjina e fjalës Kosovë]] - [[Ahmet Delia]] - [[Autorët antik për Ilirët]] - [[Medvegja në ditët tona]] - [[Enciklopedit e huaja për Shqiptarët]]
 
<!---------------------------------------------------------------->
| [[Figura:P culture.png|50px|Jeta dhe Stili]]
|'''Jeta dhe Stili'''<br/>
[[Wiki kuzhina]] -
|-
|}
</div></div>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
 
<div style="width: 100%; border: 1px solid #8898BF; margin-bottom: 1em;">
<div style="background-color:#CBD7F9cbd7f9; border-bottom:1px solid #AAAAAAaaaaaa; text-indent: 0.5em;">'''Wiki BooksWikibooks në gjuhë të tjera'''
</div></div>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<small>
<small>{{msg:Wikibooksgjuhë}}</small>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
</small>
<div style="width: 100%; border: 1px solid #8898BF8898bf; margin-bottom: 1em;">
</div>
<div style="background-color:#CBD7F9;border-bottom:1px solid #aaaaaa; text-indent: 0.5em;">'''Wiki-Projekte të tjera'''
 
</div></div>
 
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
<div style="width: 100%; border: 1px solid #8898BF; margin-bottom: 1em;">
<div style="background-color:#CBD7F9;border-bottom:1px solid #AAAAAA; text-indent: 0.5em;">'''Wiki projekte të tjera'''
</div>
<div style="text-align:center; padding-right:2em;">
<small>{{msg:Wikimediaprojekte}}</small>
<small>
{{msg:Wikimediaprojekte}}
</small>
</div>
<!-- ---------------------------------------------------------------------------------------- -->
 
[[he:]]
[[de:]]

Menyja e lëvizjeve