Dallime mes rishikimeve të "Parashikimet e Gjoni të Jerusalemit"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
{{libri|Parashikimet|Gjoni i Jerusalemit|<br><small>Përkthyer nga Lekë Mjeku</small>|Hipi -Zhdripi & Lekë Mjeku|2006}}
<center>
I.
<pre>
Dhe ai do të dijë se, drita nuk do të shuhet kurrë.
</pre>
==Unë shoh dhe e di==
 
 
Unë shoh dhe e di.
 
Sytë e mi zbulojnë në qiell,se çfarë do të jetë,e unë e mas kohën me një hap.Një dorë më çon tek vendi,që ju nuk e shihni e që për të asgjë nuk dini.
 
Njëmijë vjet do të kalojnë,e [[Jeruzalemi]] nuk do të jetë më qyteti i Kryqëtarëve të Krishtit.Rëra do të varrosë muret e kështjellave tona,armët tona e eshtart tona nën kokrrizat e saja.Ajo do të mbysë zërat e lutjet tona.
Të krishterët,që si shtegëtarë nga larg vijnë,aty ku më parë ishte ligji e feja e tyre,nuk do të guxojnë më vetëm të shohin varret e relikat,por vetëm nën shoqërimin e kalorësve judenj,që kanë këtu mbretërinë dhe tempujt e tyre,sikur Krishti të mos kishte vuajtur kurrë në kryq.
 
 
Shoh tokën e pamasë.
Kontinente,që [[Herodoti]] në ëndrrat e tij nuk mundi ti emërtonte,do të vijnë,përtej pyjeve të mëdha,që i përmendi [[Tacitusi]] ,e shumë larg në skaj të detit pakufi,që fillojnë pas Shtyllave të Herkulit.(2)
 
Njëmijë vjet do të kalojnë që nga koha që ne jetojmë,dhe jetët do të bashkohen ngado në Mbretëri e Perandori gjigante.
 
Kur të fillojë mijëvjeçari,që vjen pas mijëvjeçrit,njeriu do të qëndrojë para hyrjes së errët të një labirinti të padepërtueshëm.
Dhe në thellësinë e kësaj nate,ku ai do të futet,shoh sytë e kuq të [[Minotauri]]tMinotaurit.
 
Ruaju prej tërbimit të tij shtazarak,ti,që jeton në mijëvjeçarin që vjen pas mijëvjeçarit.
 
----
 
 
''SHËNIMET''
 
1. ''Vizion i shtetit Izrael e fuqisë së Islamit në fund shekullin e 20-të''.
 
2. ''Ai kumtoi zbulimin e Amerikës dhe përmend Atlantikun përtej Gjibraltarit''.
 
3. ''Me një fjali,Zhan de Vezele lë prapa mijëvjeçarin e dytë,ngritja e kombeve dhe luftërat që i ndajnë ata''.
 
4. ''Demokracia''?
 
5. ''Arritjet teknike të udhëtimeve hapësinore(kozmike) dhe të energjisë bërthamore,si edhe padyshim rritja e qyteteve''.
6. ''Vizion nga shembja e Perandorisë Sovjetike,që për Zhan de Vezele shënon fundin e mijëvjeçarit të dytë dhe fillimin e të tretit, "[[ labirinti]] i padepërtueshëm" ,rrugët e të cilit u ndriçuan nga profecitë e tij''.
 
6. ''Vizion nga shembja e Perandorisë Sovjetike,që për Zhan de Vezele shënon fundin e mijëvjeçarit të dytë dhe fillimin e të tretit, "[[labirinti]] i padepërtueshëm" ,rrugët e të cilit u ndriçuan nga profecitë e tij''.
 
 
-- F U N D --
</center>
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve