Dallime mes rishikimeve të "Afrika veç e veç"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Skeda Togo_phosphates_mining.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Fastily)
No edit summary
:      '''Relievi''' i Zimbabvesë kryesisht rrafshnalta me në qendër bjeshkët e larta dhe në lindje reliev malor. Pika më e ultë e relievit 162 m është në pikë-prerjen e lumenjve Runde dhe Save dhe ajo më e larta në lartësi mbidetare prej 2,592 metrave në Injagani (ang.: Inyangani ).
:      '''Si pasurit natyrore''' të Zimbabvesë sipas CIA-Factboock llogariten të jenë : Qymyri, Kromi (Cr), Asbesti, Ari (Au), Nikeli (Ni), Bakri (Cu), Hekuri (Fe), Vanadiumi (V)i]] (V), Litiumi (Li), Kallai (Sn) dhe grupe mineralesh Platini (Pt). Si tokë e punueshme llogaritet të jetë diku 8.32 % e sipërfaqes së vendit.
[[CategoryKategoria:Libra]]
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve