Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

Jump to navigation Jump to search
v
{{dygishta}} Kontinenti afrikan zë një sipërfaqe prej 30 milion kilometrave katrorë. Në këtë hapësirë lirisht mund të hynin Amerika veriore dhe Evropa. Nga veriu në jug zgjerohet deri në gjerësi prej 8000 kilometrave, nga lindja në perëndim mbi 6000 kilometra. Me këtë sipërfaqe, Afrika radhitet si kontinenti i tretë në planet - pas Azisë dhe Amerikës.
 
===== A është Afrika, xhungël e madhe a? =====
{{dygishta}} Jo. Pjesa më e madhe e tokës së afrikanëve është shkretëtirë - 40 për qind, ose tokëtoka e mbuluar me baribar - eshte quajtura savane, po ashtu 40 për qind e territorit. Pyjet janë kryesisht pyje të dendura dhe po thuaj se nuk zënë një të pestën e sipërfaqes së kontinentit të zi - boja dalluese në olimpiadë.
 
===== Ku ndodhet "Mali në hënë" =====
4

edits

Menyja e lëvizjeve