Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Bilal Xhaferri"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
|}
 
====1935====
* 2 nëntor : Në fshatin Ninat të Konispolit, në fisin e Hasan Tasihnit, lind Bilal Hoxha.<ref name=RI1995B0XHET>Bilal Xhaferri, <tt>EJA TRISHTIM</tt> (poezi), Ndërmarrja Botuese <tt>RILINDJA</tt> Prishtinë, 1995. fq. 127/128</ref>
 
====1942====
* Shtatëvjeçarit i vdesë e ëma.<ref name=RI1995B0XHET/>
====1944====
* I pushkatohet i ati. [-largohet nga vendlindja, punon 2 vite si korrier në Sarandë].<ref name=RI1995B0XHET/>
====1966====
* në Tiranë botohet libri i tij ''Njerëz të rinj - tokë e lashtë''.<ref name=RI1995B0XHET/>
====1967====
* në Tiranë botohet libri i tij ''Lirishta e kuqe''.<ref name=RI1995B0XHET/>
* përgatitur për shtyp, (nuk u botua për të gjallë, u botua më 1993) : ''Krastakraus''.<ref name=RI1995B0XHET/>
* Ndalohet qarkullimi i lbrit të sapo botuar ''Lirishta e kuqe''.<ref name=RI1995B0XHET1>Bilal Xhaferri, <tt>EJA TRISHTIM</tt> (poezi), Ndërmarrja Botuese <tt>RILINDJA</tt> Prishtinë, 1995. fq. 7</ref>
====1969====
* Bilali, ja arrin të ikë në Greqi. Nëpër Janinë e në ShBA.<ref name=RI1995B0XHET/>
*(?1969) dy vjet punon në gazetën ''Dielli''.<ref name=RI1995B0XHET/>
====1971====
* Së bashku me për dorëshkrimin për botim ''Ra Berati'', i dërgon një letër redaksisë së botimeve ''Rilindja'' - Prishtinë. <ref name=RI1995B0XHET/>
====1974====
* tetor : nxjerr numrin e parë të revistës ''Krahu i Shqiponjës'' që e botonte Lidhja Çame në Çikago. E themeloi dhe drejtoj deri më 1986.<ref name=RI1995B0XHET/>
====1978====
* 25 nëntor : plagoset me thikë nga njerëz të panjohur për deri sa shkonte në kremtimin e 100 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit dhe Ditës së Flamurit që mbahej në Nju Jork.
====1981====
* Të panjohuri, i djegin redaksinë e revistës ''Krahu i Shqiponjës''. Humbë dorëshkrimet e tij dhe shkrime tjera.<ref name=RI1995B0XHET/>
====1987====
* tetor (fillim) : vdesë pas një operacioni, në Çikago, ShBA.<ref name=RI1995B0XHET/>
=====data=====
;1993:* në Tiranë botohet libri i përgatitur për shtyp për të gjallë më 1967 : ''Krastakraus''.<ref name=RI1995B0XHET/>
;1995:* 6 maj : eshtrat e tij sillen dhe rivarrosen në Sarandë.<ref name=RI1995B0XHET/>
 
=====të dhëna=====
sipas:
<references />
=====burime=====
{{Kronologjia nga 1440 deri më 1940-të}}
2.797

edits

Menyja e lëvizjeve