Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Si vije deri tek rrëshqitja e tokës?=====
{{dygishta}} Deri tek rrëshqitja e tokës vije kur rrëketërrëshket toka!? Në mesëmes të kësaj periudhe ndodhëndodh diçka tjetër. Nga mali te poshtë fillon qëfillojne të rrëshqasin shtresa të ngurta të dheut apo shtresa të baltës. Shkaktar i sajrreshkitjes jane kryesisht janë aktivizimet e vullkaneve. LëvizjetMe tej, lëvizjet e tokës pastaj shkaktojnë tundjen e maleve dhe nga toketo te fundit bien shtresat që ende nuk kanë ''lëshualëshuar rrënjë''. RrëshqitjetRrëshqitje ete tilla mund të përdhosin fusha të tëra - ka ndodhur edhe qytet.
 
=====Çka është fusha e varrosur?=====
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve