Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Çfarë mali është Sierra Nevada?=====
{{dygishta}} ''Sierra Nevada'' është vargmal i krijuar ''si era''. Ky vargmal ndodhet në Amerikën verioreVeriore dhe është krijuar si blloqe malesh - blloqe gurësh. MaletMale ete tilla krijohen në të çaraçarat e kores së tokës që ndodhen në gropat gjeologjike. Gjatë tërmeteve nga të çaratçara ete tilla dalin blloqe të shumta të gurëvegurësh të mëdhenj, disa nga tate cilet edhe shtypen në tokë. Edhe në këtë mënyrë ''çap-tapë'' - si era vjenshkon e shkonvjen e krijohet mali.
 
=====Ku ndodhet bjeshka më e lartë në tokë?=====
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve