Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Si u kriju gurë qymyri?=====
{{dygishta}} Gurë qymyri - qymyr guri, që përdorim për ngrohje, shtrihetgjendet në nënshtresat e dheut. Qymyr guri është krijuar si shtresë, moti - disa miliona vite - si shtresë e mbeturinave të cofëtinave dhe të bimëve. Qymyr guri përbëhet nga shtresat e krijuara nga bimët, shtresa te varrosura mes gurëve dhe baltës. Nga rëra dhe balta është krijuar masa e ngurtë - që anon në qymyr të kafet, - guri, dhe në fund ka ardhur deri tek shtypja e qymyrit dhe gurit.
 
=====Si u krijuan malet?=====
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve