Dallime mes rishikimeve të "Vitviteja/Deg' e shoqërisë së Stambollit për vivlla shqipe"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Momentalish shërben si kuti e rraqeve ... në themelim e sipër...po munesh me përdor të dhëna nën kushte e caktuara, shkurt citimit të burimit. Ska dertë edhe nëse i shkrun citim...)
 
No edit summary
<u>vepra të rëndësishme të shtypura në shtypshkronjën e ''Drita''-së (D.Sh.S.V.Sh)</u>
 
* '''Naim Frashëri''', <tt>E këndimit çunavet. Këndonjotoreja. Copa e parë (1886) E këndimit çunavet. Këndonjotoreja. Copa e dytë. (1886), Istori e përgjithshme për mësonjëtoret të para (1886), Vjersha për mësonjëtoret të para (1886), Bagëti e Bujqësija (1886), Dituritë për mësonjëtoret të para (1888), Lulet e Verës (1890), Mësime (1894), Istoria e Skënderbeut (1898),</tt> etj.;</tt><ref name=Qosja>Rexhep Qosja : <tt>ASDRENI Jeta dhe vepra e tij</tt> - monografi, botimi i dytë. <tt>RILINDJA</tt> Redaksia e botimeve, Prishtinë 1987.</ref>
 
* '''Jani Vreto''', <tt>Numratorja (1886), Mirëvetija (1886)</tt> dhe <tt>Radhuashkronjë (1886);</tt><ref name=Qosja>Rexhep Qosja : <tt>ASDRENI Jeta dhe vepra e tij</tt> - monografi, botimi i dytë. <tt>RILINDJA</tt> Redaksia e botimeve, Prishtinë 1987.</ref>
 
* '''Sami Frashëri''' : <tt>Shkronjëtore e gjuhës shqip (1886), Dheshkronjë (1888)</tt> dhe <tt>Shqiperia ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhet? (1899)</tt><ref name=Qosja>Rexhep Qosja : <tt>ASDRENI Jeta dhe vepra e tij</tt> - monografi, botimi i dytë. <tt>RILINDJA</tt> Redaksia e botimeve, Prishtinë 1987.</ref>
 
Adresa: Rruga Politiei numër 9 Bukuresht, e vendosur në shtëpinë e Sotir Tarpo<ref><small> << </small> Visar Dodani, <tt>Memoriet e mija</tt> Albania, Constantza 1930, f.8 <small> >> </small> nxierrur nga : Rexhep Qosja : <tt>ASDRENI Jeta dhe vepra e tij</tt> - monografi, botimi i dytë. <tt>RILINDJA</tt> Redaksia e botimeve, Prishtinë 1987.</ref>
----
<references/>
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve