Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

Jump to navigation Jump to search
 
===== Si gjallëronin njerëzit e kaçubave në shkretëtirë? =====
{{dygishta}} ''Kaçubanët'' e fisit ''San'' - në perëndim të Afrikës, gjallërojnë në shkretëtirën e ''Kalaharit'' edhe në ditët tona. Në anët ku aka pakë ujë dhe pak gjelbërim. Janë gjahtarë të mirë dhe mbledhin insekte, rrënjë dhe dredhëza për gjallni. Në bazë të rrënjëve dhe lagështisë së rërës e marrin vesh se ku ka toka ujë. Ana ku këta kaçubanë jetojnë është aq e vrazhdë sa që të tjerët do të ''ngordhnin'' nga uria e etja.
 
===== A bartin meshkujt afrikanë mbulesa fytyre? =====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve