Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

Jump to navigation Jump to search
 
===== Si gjallëronin njerëzit e kaçubave në shkretëtirë? =====
{{dygishta}} ''Kaçubanët'' e fisit ''San'' - në perëndim të Afrikës, gjallërojnë në shkretëtirën e ''Kalaharit'' edhe në ditët tona. Në anët ku a pakë ujë dhe pak gjelbërim. Janë gjahtarë të mirë dhe mbledhin insekte, rrënjë dhe dredhëza për gjallni. Në bazë të rrënjëve dhe lagështisë së rërës e marrin vesh se ku ka toka ujë. Ana ku këta kaçubanë jetojnë është aq e vrazhdë sa që të tjerët do të ''ngordhnin'' nga uria e etja.
 
===== A bartin meshkujt afrikanë mbulesa fytyre? =====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve