Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

Jump to navigation Jump to search
 
===== Ku ndodhet "Mali në hënë" =====
{{dygishta}} N[ kufi të dy shteteve të ndodhura në qendër të kontinentit, Ugandës dhe Zairit, qëndron vargmali i quajtur ''Ruvenzori'' (''Ruwenzori''). Majat e mbuluar me borë të këtij vargmali, arrin lartësi deri në 5000 metra. ''Ptolimeu'' - gjeograf i Greqisë antike, këto male i paraqiti në letrat e tij rreth vitit 150 para erës sonë dhe i dallojë si ''Bjeshkë në hënë''. Ky hartues, burimin e lumit Nil, e paraqiti diku në këto male – grekët antik kanë qenë të pranishëm edhe në këto anë.
 
===== Kujë i thonë “Fushë-Riftë”? =====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve