Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Planeti/3"

Jump to navigation Jump to search
{{dygishta}} Për nga masa përbërëse e meteoritëve, ata ndahen në dy lloje kryesore: Meteorit guri - copa të ngurta e të shkëputura nga asteroidet si shkak i ndeshjeve në gjithësi, dhe Meteorit hekuri - masë e hekurit apo masë e përzier nga xehja e hekurit-nikelit. Ky lloji i fundit, në raste të rralla në përbërje të vetë ka dhe dyoksid-karbon. Përndryshe meteoritët nuk kanë ndryshuar përbërësit që nga krijimi i sistemit diellor.
 
=====Çka është varri i metroiditmeteoritit?=====
{{dygishta}} Varri i metroiditmeteoritit apo si thonë shkencëtarët ''krateri i metroiditmeteoritit'' është gropa ku pushon meteoriti mbi sipërfaqen e tokës. Gropa të tilla ka anë e mbanë planetit tonë. Kështu një gropë e tillë në njësinë federale amerikane Arizona, ka një diametër prej 1,5 kilometrave. Kjo gropë duket të jetë krijuar nga një gjyle meteoriti me peshë prej dy milion tonëve.
 
=====Çka ka ndodhë në vitin 1908?=====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve