Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Çfarë mali është Sierra Nevada?=====
{{dygishta}} ''Sierra Nevada'' është malëvargëmal i krijuar ''si era''. Ky malvargëmal ndodhet në amerikën veriore dhe është krijuar si bllokëblloqe imalesh - bloqe malitgurësh. Malet e tilla krijohe në të çara të kores së tokës që ndodhen në gropat gjeologjike. Gjatë tërmeteve nga të çarat e tilla dalin bloqe shumta të gurëve të mëdhenjë, disa nga ta edhe shtypen në tokë. Edhe në këtë mënyrë ''çap-tap'' - si era vjen e shkonë e krijohet mali.
 
=====Ku ndodhet bjeshka më e lartë në tokë?=====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve