Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Cilët janraë më të vjetër malet e larta apo të ulta?=====
{{dygishta}} [[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]: ''Malet e vjetra janë më ulëta se malet e reja.'' Faleminderit Ekspert. Ashtu është, malet e vjetra janë më të ulta sepse nuk bënë që të nën vlersohet forca e erës, e shiut dhe forcat tjera të erosionit. Sot, këto me të vërtet janë të ulta në krahasim me malet e reja. Në anën tjetër, malet e reja janë krijuar rishtazi - për moshen e tokës - dhe erosioni ende nuk i ka ''gëdhendur''
 
=====Çfarë mali është Sierra Nevada?=====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve