Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Gur e pluhur/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Si u kriju gurë qymyri?=====
{{dygishta}} Gurë qymyri - qymyr guri, që përdorim për ngrohje, shtrihet në nënshtresat e dheut. Qymyr guri është krijuar si shresë moti - disa miliona vite - si shtresë e mbeturinave të coftinave dhe të bimëve. Qymyr guri përbëhet nga shtresat e krijuara nga bimët, shtresa varrosura mes të gurëve dhe baltës. Nga rëra dhe balta është krijuar masa e ngurtë - që anon në të qymyr të kaftë, guri dhe në fund ka ardhë deri tek shtypja e qymyrit dhe gurit.
 
=====Si u krijunë malet?=====
=====Çfarë lartësi ka Mount Everesti?=====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve