Dallime mes rishikimeve të "Jeta dhe Vdekja/9"

Jump to navigation Jump to search
No change in size ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
Ky univers me të gjitha potencialet që ka, prej ndo-dhive më të vogla deri tek ato më të mëdhatë, është sendërtuar prej All-llahut xh.sh., pra, ndodhi pas ndodhie. Atij nuk i mu-ngon asgjë prej diturisë së Tij, sado i vogël të jetë sendi. Asgjë nuk ndodh në univers pa lejen e Tij. Por, gjithashtu, është prej gjërave të Madhërisë së Tij (fakti) se Ai i ka të regjistruara të gjitha ndodhitë, që prej fillimit të krijimit, deri tek Dita e Fundit. Ai i ka regjistruar të gjitha ato në Librin e Tij, para se të fillonte krijimi.
Lexonie thënien e All-llahut xh.sh.,në Kur’anin Kerim:
:<big>'''" ما أصاب من مصيبة في الأرض ولافي أنفسكم الاإلا في كتاب من قبل أن نبرأها "'''</big>
:“'''Asnjë ndodhi prej ndodhive '''(fatkeqësive) '''nuk e godet tokën, e as juve, përveç asaj që është shënuar më parë në Libër...”'''<ref>Kur’an, 57 / 22</ref>
gjithashtu edhe thënien:
:<big>'''" وعنده مفاتح الغيب لايعلمها الاإلا هو و يعلم ما في البر والبحر وما تسقط من ورقة الاإلا يعلمها ولا حبة في ظلمات الأرض ولارطب ولايابس الاإلا في كتاب مبين"'''</big>
:'''“Tek Ai, janë çelësat e sekreteve, askush përveç Tij nuk i di ato. Ai e di se ç’ka në tokë dhe në det. Asnjë gjethe nuk bie''' (nga pema)''', pa dijen e Tij. As fara që është në brendi të tokës''' (nuk mbin)''', e nuk ka anjë send, të njomë e të thatë, të mos jetë i shkruar në Librin e Qartë.”<ref>Kur’an, 6 / 59</ref>
 
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve