Dallime mes rishikimeve të "Jeta dhe Vdekja/9"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: {|border="1" align="center" width=90% cellpadding="1" cellspacing="0" style="background: #f9f9f9; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse;" |- !colspan="2"|<br><big>EKZISTENCA D...)
 
No edit summary
Ky univers me të gjitha potencialet që ka, prej ndo-dhive më të vogla deri tek ato më të mëdhatë, është sendërtuar prej All-llahut xh.sh., pra, ndodhi pas ndodhie. Atij nuk i mu-ngon asgjë prej diturisë së Tij, sado i vogël të jetë sendi. Asgjë nuk ndodh në univers pa lejen e Tij. Por, gjithashtu, është prej gjërave të Madhërisë së Tij (fakti) se Ai i ka të regjistruara të gjitha ndodhitë, që prej fillimit të krijimit, deri tek Dita e Fundit. Ai i ka regjistruar të gjitha ato në Librin e Tij, para se të fillonte krijimi.
Lexonie thënien e All-llahut xh.sh.,në Kur’anin Kerim:
:<big>'''" ما أصاب من مصيبة في الأرض ولافي أنفسكم الا في كتاب من قبل أن نبرأها "'''</big>
 
:“'''Asnjë ndodhi prej ndodhive '''(fatkeqësive) '''nuk e godet tokën, e as juve, përveç asaj që është shënuar më parë në Libër...”'''<ref>Kur’an, 57 / 22</ref>
<big>'''" ما أصاب من مصيبة في الأرض ولافي أنفسكم الا في كتاب من قبل أن نبرأها "'''</big>
“'''Asnjë ndodhi prej ndodhive '''(fatkeqësive) '''nuk e godet tokën, e as juve, përveç asaj që është shënuar më parë në Libër...”'''<ref>Kur’an, 57 / 22</ref>
gjithashtu edhe thënien:
:<big>'''" وعنده مفاتح الغيب لايعلمها الا هو و يعلم ما في البر والبحر وما تسقط من ورقة الا يعلمها ولا حبة في ظلمات الأرض ولارطب ولايابس الا في كتاب مبين"'''</big>
 
:'''“Tek Ai, janë çelësat e sekreteve, askush përveç Tij nuk i di ato. Ai e di se ç’ka në tokë dhe në det. Asnjë gjethe nuk bie''' (nga pema)''', pa dijen e Tij. As fara që është në brendi të tokës''' (nuk mbin)''', e nuk ka anjë send, të njomë e të thatë, të mos jetë i shkruar në Librin e Qartë.”<ref>Kur’an, 6 / 59</ref>
<big>'''" وعنده مفاتح الغيب لايعلمها الا هو و يعلم ما في البر والبحر وما تسقط من ورقة الا يعلمها ولا حبة في ظلمات الأرض ولارطب ولايابس الا في كتاب مبين"'''</big>
'''“Tek Ai, janë çelësat e sekreteve, askush përveç Tij nuk i di ato. Ai e di se ç’ka në tokë dhe në det. Asnjë gjethe nuk bie''' (nga pema)''', pa dijen e Tij. As fara që është në brendi të tokës''' (nuk mbin)''', e nuk ka anjë send, të njomë e të thatë, të mos jetë i shkruar në Librin e Qartë.”<ref>Kur’an, 6 / 59</ref>
 
Përderisa All-llahu xh.sh. i paska regjistruar të gjitha ngjarjet në univers, kjo jep të kuptohet se nuk ka asgjë në botë, që për të të thuhet “rastësisht”, por çdo gjë ndodh me një precizitet të madh dhe Planifikim Hyjnor. Pra, asgjë nuk ndodh rastësisht. Ndërsa mosnjohuritë tona rreth sekreteve të ekzistencës (pasi ato na bëhen neve të njohura në sajë të vullnetit të All-llahut) i nxjerrin ato si ndodhi ose ngjarje të rastësishme.
2.824

edits

Menyja e lëvizjeve