Afrika nensahariane

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search

Ne rajonin e afrikes nensahariane format kryesore te relievit qe ndeshen me teper janeultesirat,luginat,shkretetirat dhe malet.

Dallohet per nje rrjet te dendur lumor.

Ka nje klime ekuatoriale.

Ka siperfaqe te medha pyjesh.